Koszyk
Jak chcesz otrzymać jedzonko?
Wyczyść × ×
Koszyk jest pusty
Koszt
Sprawdzam adres ...
Sprawdzam dostawę ...
Restauracja nie dowozi na podany adres. Prosimy, zmień restaurację na:
Niektóre z wybranych dań są obecnie niedostępne:

Pizza

Ciasto Cienkie, Grube
  • Margherita

    Sos pomidorowy , Ser, Oregano
    15,00 zł
  • Patate

    Sos pomidorowy , Ser, Ziemniaki, Czosnek, Oregano
    16,00 zł
  • Pepperoni cipolle

    Sos pomidorowy , Ser, Papryka, Cebula, Oregano
    18,00 zł
  • Napoli

    Sos pomidorowy , Ser, Oregano, Anchois
    19,00 zł
  • Salami

    Sos pomidorowy , Ser, Salami, Oregano
    19,00 zł
  • Tonno

    Sos pomidorowy , Ser, Tuńczyk, Oregano
    19,00 zł
  • Funghi

    Sos pomidorowy , Ser, Pieczarki, Oregano
    18,00 zł
  • Vesuvio

    Sos pomidorowy , Ser, Szynka, Oregano
    19,00 zł
  • Spinaci

    Sos pomidorowy , Ser, Szpinak
    19,00 zł
  • Venezia

    Sos pomidorowy , Ser, Szynka, Szparagi, Oregano
    19,00 zł
  • Toscana

    Sos pomidorowy , Ser, Szynka, Pieczarki, Oregano
    20,00 zł
  • Calzone (pieróg)

    Sos pomidorowy , Ser, Pieczarki, Szynka, Salami, Jajko, Oregano
    20,00 zł
  • Hawaii

    Sos pomidorowy , Ser, Szynka, Ananas, Oregano
    20,00 zł
  • Prosciutto salami

    Sos pomidorowy , Ser, Szynka, Salami, Oregano
    20,00 zł
  • Parma

    Sos pomidorowy , Ser, Szynka parmeńska, Rukola, Oregano
    24,00 zł
  • Wiejska

    Sos pomidorowy , Ser, Bekon, Cebula, Oregano
    20,00 zł
  • Tonno e cipolle

    Sos pomidorowy , Ser, Tuńczyk, Cebula, Oregano
    22,00 zł
  • Vegetariana

    Sos pomidorowy , Ser, Warzywa, Oregano
    21,00 zł
  • Quattro formaggi

    Sos pomidorowy , Ser, Oregano
    23,00 zł
  • Pizza Kebab

    Sos pomidorowy , Ser, Filet z kurczaka, Sałata lodowa, Oregano
    23,00 zł
  • Quattro stagioni

    Sos pomidorowy , Ser, Szynka, Karczochy, Oliwki czarne, Oregano, Pieczarki
    26,00 zł
  • Capriciosa

    Sos pomidorowy , Ser, Pieczarki, Szynka, Oregano, Oliwki czarne, Karczochy, Jajko
    26,00 zł
  • Specjal

    Sos pomidorowy , Ser, Szynka, Karczochy, Szparagi, Oregano
    26,00 zł
  • Rzeźnicka

    Sos pomidorowy , Ser, Szynka, Salami, Bekon, Kabanos, Oregano
    27,00 zł
  • Frutti di mare

    Sos pomidorowy , Ser, Owoce morza, Oregano
    27,00 zł
  • Scampi

    Sos pomidorowy , Ser, Krewetki, Oregano
    28,00 zł
  • Pizza z wędzonym łososiem i szpinakiem

    Sos pomidorowy , Ser, Łosoś wędzony, Szpinak, Oregano
    24,00 zł

Przystawki

  • 1. Pieczywo włoskie panini wypiekane w naszej pracowni, podane z masłem czosnkowym

    Panini fatti nella nostra cucina serviti con burro all’aglio
    Italian bread home baked with a garlic butter
  • Nowość

    2.Caponata - Mix zapiekanych warzyw (ziemniaki, marchewka, cukinia, bakłażan, cebula, papryka)

    Caponata – Misto di Verdure al forno ( patate, carote, zucchine, melanzane, cipolle, peperoni)
    Mix baked vegetables (potatoes, carrot, zucchini, eggplant, onion, pepper)
  • 3. Wątróbka drobiowa podana na sałacie z sosem miodowo – balsamicznym i orzechami laskowymi

    Fegatini di pollo con insalata mista e salsa balsamica con miele e noccio
    Chicken liver served on a bed of lettuce with honey – balsamic sauce and hazelnuts
  • Nowość

    4.Cukinie faszerowane pomidorami, szynką, serem emmentaler i parmezanem

    Zucchine ripiene con pomidori, prosciutto, formaggio emmentaler e parmigiana
    Zucchini stuffed with tomatoes, ham, emmentaler cheese and parmesan cheese
  • 5. Szynka Parmeńska cienko krojona, podana na rukoli z dodatkiem panini

    Prosciutto di Parma a fette sottili servita con rucola e panini
    Parma ham thinly cut served on rucola with Italian bread
  • 6. Talerz włoskich wędlin z dodatkiem kremu z karczochów i panini

    Piatto di salumi italiani con la crema di carciofi e panini
    Plate of Italian cold cooked meats with the addition of creamed artichokes and Italian bread
  • 7. Krewetki scampi w sosie śmietanowo – czosnkowym z pomidorami concassee

    Scampi alla panna, aglio e pomodoro concassee
    Shrimp scampi in garlic cream sauce with tomatoes concassee
  • 9. Carpaccio wołowe podane z rukolą, kaparami i parmezanem

    Carpaccio di manzo servito con rucola, capperi e parmigiano
    Beef carpaccio served with arugula, capers and parmesan cheese

Zupy

  • 1. Tradycyjny rosół z domowym makaronem

    Brododi carne tradizionale con pasta fatta ini casa
    Traditional chicken noodle soup
  • 2. Toskańska zupa pomidorowa dekorowana serem ricotta

    Zuppa di pomodoro alla toscana con ricotta
    Tuscan tomato soup decorated with ricotta cheese
  • 3. Żurek na białej kiełbasie z gotowanym jajkiem

    Żurek con salsicia bianca e uovo sodo
    White sausage soup with boiled egg
  • 4. Krem z pieczonych buraków z dodatkiem sera mascarpone

    Crema di barbabietole dal forno con l’aggiunta di mascarpone
    Cream of baked beets with the addition of cheese mascarpone
  • 5. Krem z łososia norweskiego dekorowany kwaśną śmietaną

    Crema di salmone norvegese decorata con panna acida
    Cream of Norwegian salmon decorated with sour cream

Sałatki

  • 1. Sałata mieszana z sosem winegret

    Insalata mista con vinaigrette
    Mixed salad with vinaigrette
  • 2. Sałatka z grillowanym kurczakiem skrapiana delikatnym sosem jogurtowym

    Insalata di pollo alla griglia e salsa di yoghurt
    Grilled chicken salad topped with a delicate yogurt sauce
  • 3. Mix kolorowych sałat z marynowanym camembertem w ziołowej oliwie

    Insalata mista colorata con camembert marinato in olio alle erbe
    Colourful mixed salad leaves with marinated Camembert cheese in herbal oil
  • Nowość

    4. Sałatka Pantesca z wyspy Panteleria - Palermo z ziemniakami, kaparami, pomidorami i cebulą

    Insalata Pantesca del’l isola di Panteleria- PALERMO con patate, capperi, pomodori e cipolla
    Pantesca salad from Panteleria Island – PALERMO with potatoes, capers, tomatoes and onion
  • Nowość

    5.Mare e Monti - Sałata zielona, tuńczyk, anchois, ser mozzarella, papryka,czarne oliwki, bazylia

    Mare e Monti – Salata verde, tonno, alici, mozzarella, peperoni, olive nere, basilico
    Mare e Monti – Lettuce, tuna, anchois, mozzarella cheese, pepper, black olives, basil
  • Nowość

    6.Parmigiana z bakłażanami w sosie pomidorowym, zapiekana z mozzarellą,parmezanem i bazylią

    Parmigiana di melanzane dal forno con la mozzarella, parmigiana e basilica nella salsa di pomodoro
    Eggplants in tomato sauce baked with mozzarella cheese, parmesan cheese and basil

Makarony

  • 1. Spaghetti z sosem pomidorowym i bazylią posypane parmezanem

    Spaghetti al pomodoro e basilico con parmiggiano
    Spaghetti pasta with tomato sauce and basil sprinkled with parmesan cheese
  • 2. Spaghetti z czosnkiem, oliwą z oliwek, peperoncino i parmezanem

    Spaghetti aglio, olio, pepperoncino con parmiggiano
    Spaghetti pasta with garlic, olive oil, pepperoncino and parmesan cheese
  • 3. Penne w pikantnym sosie pomidorowym

    Penne all`arrabiata
    Penne pasta in a spicy tomato sauce
  • 4. Fusilli carbonara z bekonem i jajkiem

    Fusilli alla carbonara con pancetta e uovo
    Fusilli pasta carbonara with bacon and egg
  • 5. Gnocchi po sorrendzku w sosie pomidorowym, zapiekane z mozzarellą

    Gnocchi alla Sorrentina con la salsa di Pomodoro con mozzarella dal forno
    Gnocchi Sorrentina in tomato sauce, baked with the mozzarella
  • 6. Bucatini a’la Matriciana z sosem pomidorowym, bekonem i parmezanem

    Bucatini a`la Matriciana con sugo al pomodoro, pancetta e parmiggiano
    Bucatini pasta a’la Matriciana with tomato sauce, bacon and parmesan cheese
  • 7. Spaghetti z sosem bolońskim

    Spaghetti alla Bolognese
    Spaghetti pasta with bolognese sauce
  • 8. Lazagne z sosem bolońskim

    Lasagne Bolognese
    Lazagne with the Bolognese sauce
  • 9. Tortellini w sosie śmietanowym z szynką, zapiekane pod serem

    Tortellini alla panna e prosciutto sotto formaggio dal forno
    Tortellini in cream sauce with ham, baked under cheese
  • 10. Risotto z kurczakiem i warzywami

    Risotto di pollo e verdure
    Risotto with chicken and vegetables
  • Nowość

    11.Risotto z grzybami, boczkiem i szafranem

    Risotto con funghi, pancetta e zafferano
    Risotto with mushrooms, bacon and saffron
  • 12. Penne z kurczakiem i grzybami w sosie śmietanowym

    Penne al pollo, panna e funghi
    Penne with chicken and mushrooms in cream sauce
  • 13. Cannelloni nadziewane szpinakiem i serem ricotta pod beszamelem

    Cannelloni ripieni ai spinaci e ricotta a besciamella al forno
    Cannelloni stuffed with spinach and ricotta cheese bechamel sauce
  • Nowość

    14.Spaghetti z kalmarami i oliwkami Taggiasche

    Spaghetii con calamari e olive Taggiasche
    Spaghetti pasta with squids and Taggiasche Olives
  • 15. Tagliatelle z wędzonym łososiem i kawiorem w sosie śmietanowym

    Tagliatelle al salmone affumicato con caviale e salsa di panna
    Tagliatelle pasta with smoked salmon and caviar in cream sauce
  • Nowość

    16.Spaghetti z pesto i krewetkami Tiger

    Spaghetti al pesto e gamberi
    Spaghetii pasta with pesto and prawns
  • 17. Tagliatelle w sosie borowikowym

    Tagliatelle con la salsa dei funghi porcini
    Tagliatelle in the wild mushroom sauce

Dania mięsne

  • 1. Tradycyjny kotlet schabowy panierowany serwowany z gotowanymi ziemniakami i zasmażaną kapustą

    Costoletta alla Milanese con patate lesse e cavolo fritto
    Traditional breaded pork cutlet served with boiled potatoes and fried cabbage
  • 2. Filet z kurczaka glazurowany sosem z rukoli, ułożony na pomidorowym risotto i carpacio z cukinii

    Filetto di pollo candito con la salsa di rucola, servito sul risotto di pomodoro e carpacio dei zucchini
    Chicken breast glaze with sauce from the arugula, placed on tomato risotto and carpaccio of courgette
  • 3. Kotlet de Volaille z frytkami i sałatą mieszaną skrapianą sosem winegret

    Cotoletta de Volaille con patatine fritte e insalata mista
    Chicken breast stuffed with garlic sauce served with house salad and french fries
  • 4. Stek wołowy z roztbefu w młotkowanym pieprzu, podany z pieczonymi ziemniakami i warzywnym szaszłykiem z dodatkiem sosu czosnkowego

    Bistecca di manzo al pepe grossolano con salsa di aglio, servita con patate arrosto e shashlik della verdura
    Beef steak in hammered pepper with garlic sauce, served with baked potatoes and the vegetable shaslik
  • 5. Polędwiczka wieprzowa duszona w śmietanie z borowikami, podana z kluseczkami ziemniaczanymi i zapiekanymi warzywami w otulinie bekonu

    Lonza di maiale brasato in crema con funghi porcini, servita con gnocchi di patate e verdure avvolti con pancetta
    Loin of pork braised in cream with mushrooms, served with potato dumplings and vegetables wrapped with bacon
  • 6. Saltimbocca alla Romana – fileciki cielęce z szynką parmeńską i szałwią w sosie z białego wina w towarzystwie gnocchi i kolorowych sałat z selerem naciowym

    Saltimbocca alla Romana con gnocchi e insalata mista colorata con sedano
    Fillets of veal with Parma ham and sage in a white wine sauce, accompanied by gnocchi and colorful salad with celery
  • 7. Kotleciki cielęce otoczone w chrupiącej kruszonce z parmezanem, ułożone na wyspie z ziemniaków i duszonych warzyw w białym winie

    Costolette di vitello immerse in una croccante buccia di parmigiano serviti sull’isola di patate e verdure stufate nel vino bianco
    Veal cutlets with parmesan served on an island of stewed potatoes and vegetables in white wine
  • Nowość

    8. Polędwica wołowa z grilla z warzywami duszonymi w sosie pieprzowym, podana z opiekanymi ziemniakami w maśle czosnkowym

    Bistecca di filetto del manzo con burro d’aglio servita con le patate nell’aneto e la verdura bollita
    Beefsteak with garlic butter served with roasted dilled potatoes and boiled vegetables
  • 9. Filet alla Rossini z polędwicy wołowej z pasztetem foie gras, podany na grzance i szpinaku z grzybowymi pierożkami z dodatkiem sosu z Madery

    Filetto alla Rossini con foie gras patè, servito su pane tostato con spinaci e tortelini ai funghi con salsa di Madeira
    Beef fillet with pâté foie gras, presented on the piece of toast and spinach with mushroom dumpling and madeira sauce

Dania Rybne

  • 1. Filet z dorsza z pieca z sosem z suszonych pomidorów, podany z zapiekanką ziemniaczaną i świeżymi sałatami

    Filetto di merluzzo al forno con salsa di pomodori secchi, servito con casseruola di patate e insalate fresche
    Fillet of cod from the stove with a sauce of dried tomatoes, served with potato roast and fresh lettuce
  • 2. Halibut smażony podany na cannelloni nadziewane szpinakiem

    Ippoglosso fritto servito con canelloni ripieni ai spinaci
    Fried halibut served on a cannelloni stuffed with spinach
  • 3. Filet z dorady smażony pod skorupką z tartych ziemniaków, serwowany z duszonymi warzywami z patelni i brokułami pod beszamelem

    Filetto di orata fritto sotto guscio delle patate grattugiate, servito con verdure stufate dalla padella e broccoli sotto la besciamella
    Fillet of bream fried under the shell of grated potatoes, served with pan fried stewed vegetables and broccoli in béchamel sauce
  • 4. Łosoś z pieca na makaronowym penne w sosie śmietanowo – szpinakowym

    Salmone dal forno sulle penne nella salsa di crema e spinaci
    Ovenbaked Salmon with penne pasta in the creamy spinach sauce

Menu dla dzieci

Deser

  • Czekoladowe ciastko Brownie

    Tortino al cioccolato Brownie
    Chocolate cake
  • Sernik z sosem malinowym

    Dolce al formaggio con la salsa di lamponi
    Chessecake with raspberry sauce
  • Tiramisu według tradycyjnej, włoskiej receptury

    Original italian tiramisu
  • Sałatka owocowa skrapiana likierem cointreau

    Macedonia con cointreau
    Fruit salad with Cointreau

Sosy

  • Sos czosnkowy

  • sos pomidorowy łagodny

  • sos pomidorowy pikantny

Zestawy Lunchowe Pon-Pt 12:30-16:30

  • Teraz niedostępne

    Kotlet de'Volaile z frytkami podany z surówką z białej kapusty

  • Teraz niedostępne

    Pierś z kurczaka z grilla z czerwonym ryżem i kolorowymi sałatami z sosem vinegret

  • Teraz niedostępne

    Karkówka zapiekana z warzywami i pieczonymi ziemniakami, podana z sosem czosnkowym

  • Teraz niedostępne

    Pizza Margherita

  • Teraz niedostępne

    Pizza Vesuvio

  • Teraz niedostępne

    Filet z morszczuka, zapiekany z pomidorami i serem, ułożony na pieczonych ziemniakach z gotowanymi warzywami

  • Teraz niedostępne

    Gnocchi zapiekane z serem w sosie pomidorowym pod beszamelem

  • Teraz niedostępne

    Sałatka z wątróbką drobiową, panini i masłem czosnkowym

  • Teraz niedostępne

    Spaghetti z sosem bolońskim

  • Teraz niedostępne

    Tagliatelle z szynką w sosie śmietanowym z warzywami

ZIMNY BUFET 1p/0,1kg - minimum 5porcji z każdego rodzaju (menu Świąteczne)

  • Płatki schabu dekorowane musem chrzanowym

  • Rolada wieprzowa ze szpinakiem i serem pleśniowym

  • Duet wieprzowo-drobiowy z grzybami

  • Pierś z kurczaka z konfiturą paprykową ułożona na mango

  • Tradycyjna galantyna drobiowa z pieczarkami

  • Rolada drobiowa z kurkami

  • Rostbef wołowy pieczony po angielsku (min 10 porcji).

  • Galart z udka kurczaka z jajkiem

  • Gotowany karp w galarecie cytrynowej

  • Filet z pstrąga dekorowany kawiorem

  • Galarciki rybne z warzywami 2szt/1 porcja

  • Łosoś gotowany z cytrusami

  • Śledź w śmietanie z jabłkiem i cebulą

  • Śledź w oliwie z cebulą

  • Śledź w pomidorach na słodko-kwaśno

SAŁATKI 1p/0.150kg (menu Świąteczne)

  • Sałatka holenderska z szynką, serem i ogórkiem konserwowym

  • Zielona sałatka z fasolki szparagowej z chrupiącym bekonem

  • Brokułowa z czerwoną papryką i sosem czosnkowym

  • Sałatka ziemniaczana z boczkiem i ogórkiem kiszonym

  • Ryżowa z tuńczykiem i kukurydzą

  • Kolorowe sałaty z marynowanymi warzywami z grilla z dodatkiem camemberta

  • Sałatka grecka z serem feta i czarnymi oliwkami

DANIA CIEPŁE (menu Świąteczne)

  • Karp pieczony z kruszonką migdałową (filet) 1p/0,160kg

  • Karp z patelni z pieczarkami (filet) 1p/0,170kg

  • Karp w ciemnym sosie winnym(filet) 1p/0,160kg

  • Łosoś z grilla zapiekany ze szpinakiem z kurkami 1p/0,160+0,040

  • Pieczony łosoś w sosie winno-maślanym 1p/0,160

  • Zapiekany morszczuk z porami i pomidorkami coctailowymi 1p/0,160+0,040

  • Pierogi z kapustą i grzybami 1p/6szt

  • Pierogi z mięsem 1p/6szt

  • Kapusta duszona z grzybami 1p/0,140kg

  • Groch z kapustą 1p/0,140kg

  • Łazanki z kapustą i grzybami 1p/0,200kg

  • Zrazy wieprzowe z kapustą kwaszoną, czerwoną papryką w sosie własnym(2x na 1p.) 1p/0,170kg

  • Staropolska rolada z karkówki z tradycyjnym farszem w sosie własnym 1p/0,160kg

  • Filet z kurczaka z grillowaną cukinią w otulinie bekonu 1p/0,160kg

  • Kieszeń z piersi kurczaka zapiekana z pomidorami i mozzarellą 1p/0,160kg

  • Schab ze śliwką w ciemnym sosie 1p/0,160kg

ZUPY (menu Świąteczne)

  • Zupa grzybowa z łazankami 1p/0,25l

  • Biała zupa rybna z kluseczkami 1p/0,25l

  • Wigilijny barszcz czerwony z jarskimi uszkami 1p/0,25l

Napoje

  • Coca cola 250 ml

  • Fanta 250 ml

  • Kinley Tonic Water 250 ml

  • Sprite 250 ml

  • Nestea 250 ml

  • Woda mineralna gazowana Kropla Beskidu 330 ml

  • Woda mineralna niegazowana Kropla Beskidu 330 ml

  • Coca Cola Zero 250 ml