Pizza

Ciasto Cienkie, Grube
  • Margherita

    Sos pomidorowy , Ser, Oregano
    15,00 zł
  • Patate

    Sos pomidorowy , Ser, Ziemniaki, Czosnek, Oregano
    16,00 zł
  • Pepperoni cipolle

    Sos pomidorowy , Ser, Papryka, Cebula, Oregano
    18,00 zł
  • Napoli

    Sos pomidorowy , Ser, Oregano, Anchois
    19,00 zł
  • Salami

    Sos pomidorowy , Ser, Salami, Oregano
    19,00 zł
  • Tonno

    Sos pomidorowy , Ser, Tuńczyk, Oregano
    19,00 zł
  • Funghi

    Sos pomidorowy , Ser, Pieczarki, Oregano
    18,00 zł
  • Vesuvio

    Sos pomidorowy , Ser, Szynka, Oregano
    19,00 zł
  • Spinaci

    Sos pomidorowy , Ser, Szpinak
    19,00 zł
  • Venezia

    Sos pomidorowy , Ser, Szynka, Szparagi, Oregano
    19,00 zł
  • Toscana

    Sos pomidorowy , Ser, Szynka, Pieczarki, Oregano
    20,00 zł
  • Calzone (pieróg)

    Sos pomidorowy , Ser, Pieczarki, Szynka, Salami, Jajko, Oregano
    20,00 zł
  • Hawaii

    Sos pomidorowy , Ser, Szynka, Ananas, Oregano
    20,00 zł
  • Prosciutto salami

    Sos pomidorowy , Ser, Szynka, Salami, Oregano
    20,00 zł
  • Parma

    Sos pomidorowy , Ser, Szynka parmeńska, Rukola, Oregano
    24,00 zł
  • Wiejska

    Sos pomidorowy , Ser, Bekon, Cebula, Oregano
    20,00 zł
  • Tonno e cipolle

    Sos pomidorowy , Ser, Tuńczyk, Cebula, Oregano
    22,00 zł
  • Vegetariana

    Sos pomidorowy , Ser, Warzywa, Oregano
    21,00 zł
  • Quattro formaggi

    Sos pomidorowy , Ser, Oregano
    23,00 zł
  • Pizza Kebab

    Sos pomidorowy , Ser, Filet z kurczaka, Sałata lodowa, Oregano
    23,00 zł
  • Quattro stagioni

    Sos pomidorowy , Ser, Szynka, Karczochy, Oliwki czarne, Oregano, Pieczarki
    26,00 zł
  • Capriciosa

    Sos pomidorowy , Ser, Pieczarki, Szynka, Oregano, Oliwki czarne, Karczochy, Jajko
    26,00 zł
  • Specjal

    Sos pomidorowy , Ser, Szynka, Karczochy, Szparagi, Oregano
    26,00 zł
  • Rzeźnicka

    Sos pomidorowy , Ser, Szynka, Salami, Bekon, Kabanos, Oregano
    27,00 zł
  • Frutti di mare

    Sos pomidorowy , Ser, Owoce morza, Oregano
    27,00 zł
  • Scampi

    Sos pomidorowy , Ser, Krewetki, Oregano
    28,00 zł
  • Pizza z wędzonym łososiem i szpinakiem

    Sos pomidorowy , Ser, Łosoś wędzony, Szpinak, Oregano
    24,00 zł

Przystawki

  • 1. Pieczywo włoskie panini wypiekane w naszej pracowni, podane z masłem czosnkowym

    Panini fatti nella nostra cucina serviti con burro all’aglio
    Italian bread home baked with a garlic butter
  • 2. Wątróbka drobiowa podana na sałacie z sosem miodowo – balsamicznym i orzechami laskowymi

    Fegatini di pollo con insalata mista e salsa balsamica con miele e noccio
    Chicken liver served on a bed of lettuce with honey – balsamic sauce and hazelnuts
  • 3. Talerz włoskich wędlin z dodatkiem kremu z karczochów i panini

    Piatto di salumi italiani con la crema di carciofi e panini
    Plate of Italian cold cooked meats with the addition of creamed artichokes and Italian bread
  • 4. Krewetki scampi w sosie śmietanowo – czosnkowym z pomidorami concassee

    Scampi alla panna, aglio e pomodoro concassee
    Shrimp scampi in garlic cream sauce with tomatoes concassee
  • 5. Carpaccio wołowe podane z rukolą, kaparami i parmezanem

    Carpaccio di manzo servito con rucola, capperi e parmigiano
    Beef carpaccio served with arugula, capers and parmesan cheese
  • 6.Caponata - Mix warzyw (ziemniaki, marchewka, cukinia, bakłażan, cebula, papryka)

    Caponata- Misto di Verdure al forno (patate, carote, zucchini, melanzane, cipolle, peperoni) Mix baked vegetables ( potatoes, carrot, zucchini, eggplant, onion, pepper)
  • 7. Zielone szparagi z szynką parmeńską zapiekane pod beszamelem podane z ziołowymi grzankami i sosem neapolitańskim

  • 8. Cukinia zapiekana tuńczykiem, pomidorkami koktajlowymi i kaparami

  • Nowość

    Caponata z dynią i oliwkami zapiekana z parmezanem podana z grissini

Zupy

  • 1. Tradycyjny rosół z domowym makaronem

    Brododi carne tradizionale con pasta fatta ini casa
    Traditional chicken noodle soup
  • 2. Toskańska zupa pomidorowa dekorowana serem ricotta

    Zuppa di pomodoro alla toscana con ricotta
    Tuscan tomato soup decorated with ricotta cheese
  • 3. Krem z pieczonych buraków z dodatkiem sera mascarpone

    Crema di barbabietole dal forno con l’aggiunta di mascarpone
    Cream of baked beets with the addition of cheese mascarpone
  • 4.Zupa grzybowa z chrupiącym bekonem

  • 5. Bulion pomidorowy z warzywami i krewetkami

  • Nowość

    6. Krem z pieczonej dyni z prażonymi płatkami migdałowymi

Sałatki

  • 1. Sałata mieszana z sosem winegret

    Insalata mista con vinaigrette
    Mixed salad with vinaigrette
  • 2. Sałatka z grillowanym kurczakiem skrapiana delikatnym sosem jogurtowym

    Insalata di pollo alla griglia e salsa di yoghurt
    Grilled chicken salad topped with a delicate yogurt sauce
  • Nowość

    3.Mare e Monti - Sałata zielona, tuńczyk, anchois, ser mozzarella, papryka,czarne oliwki, bazylia

    Mare e Monti – Salata verde, tonno, alici, mozzarella, peperoni, olive nere, basilico
    Mare e Monti – Lettuce, tuna, anchois, mozzarella cheese, pepper, black olives, basil
  • Nowość

    4. Sałatka Śródziemnomorska z kostkami fety, oliwkami, i suszonymi pomidorami

Makarony

  • 1. Spaghetti z sosem pomidorowym i bazylią posypane parmezanem

    Spaghetti al pomodoro e basilico con parmiggiano
    Spaghetti pasta with tomato sauce and basil sprinkled with parmesan cheese
  • 2. Spaghetti z czosnkiem, oliwą z oliwek, peperoncino i parmezanem

    Spaghetti aglio, olio, pepperoncino con parmiggiano
    Spaghetti pasta with garlic, olive oil, pepperoncino and parmesan cheese
  • 3. Penne w pikantnym sosie pomidorowym

    Penne all`arrabiata
    Penne pasta in a spicy tomato sauce
  • 4. Fusilli carbonara z bekonem i jajkiem

    Fusilli alla carbonara con pancetta e uovo
    Fusilli pasta carbonara with bacon and egg
  • 5. Gnocchi po sorrendzku w sosie pomidorowym, zapiekane z mozzarellą

    Gnocchi alla Sorrentina con la salsa di Pomodoro con mozzarella dal forno
    Gnocchi Sorrentina in tomato sauce, baked with the mozzarella
  • 6. Bucatini a’la Matriciana z sosem pomidorowym, bekonem i parmezanem

    Bucatini a`la Matriciana con sugo al pomodoro, pancetta e parmiggiano
    Bucatini pasta a’la Matriciana with tomato sauce, bacon and parmesan cheese
  • 7. Spaghetti z sosem bolońskim

    Spaghetti alla Bolognese
    Spaghetti pasta with bolognese sauce
  • 8. Lazagne z sosem bolońskim

    Lasagne Bolognese
    Lazagne with the Bolognese sauce
  • 9. Tortellini w sosie śmietanowym z szynką, zapiekane pod serem

    Tortellini alla panna e prosciutto sotto formaggio dal forno
    Tortellini in cream sauce with ham, baked under cheese
  • 10. Risotto z kurczakiem i warzywami

    Risotto di pollo e verdure
    Risotto with chicken and vegetables
  • 11.Risotto z grzybami, boczkiem i szafranem

    Risotto con funghi, pancetta e zafferano
    Risotto with mushrooms, bacon and saffron
  • 12. Penne z kurczakiem i grzybami w sosie śmietanowym

    Penne al pollo, panna e funghi
    Penne with chicken and mushrooms in cream sauce
  • 13.Spaghetti z kalmarami i oliwkami Taggiasche

    Spaghetii con calamari e olive Taggiasche
    Spaghetti pasta with squids and Taggiasche Olives
  • 14. Tagliatelle z wędzonym łososiem i kawiorem w sosie śmietanowym

    Tagliatelle al salmone affumicato con caviale e salsa di panna
    Tagliatelle pasta with smoked salmon and caviar in cream sauce
  • 15.Spaghetti z pesto i krewetkami Tiger

    Spaghetti al pesto e gamberi
    Spaghetii pasta with pesto and prawns
  • 16. Tagliatelle w sosie borowikowym

    Tagliatelle con la salsa dei funghi porcini
    Tagliatelle in the wild mushroom sauce
  • 17. Tagiatelle w sosie serowo szpinakowym z parmezanem.

  • Nowość

    18. Spaghetti z dynią, szynką dojrzewającą, suszonymi pomidorami i parmezanem

Dania mięsne

  • 1. Tradycyjny kotlet schabowy panierowany serwowany z gotowanymi ziemniakami i zasmażaną kapustą

    Costoletta alla Milanese con patate lesse e cavolo fritto
    Traditional breaded pork cutlet served with boiled potatoes and fried cabbage
  • 2.Zapiekany filet z kurczaka w bekonie, ułożony na tagiatelle ze szpinakiem i kurkami w towarzystwie suszonych pomidorów

  • 3. Kotlet de Volaille z frytkami i sałatą mieszaną skrapianą sosem winegret

    Cotoletta de Volaille con patatine fritte e insalata mista
    Chicken breast stuffed with garlic sauce served with house salad and french fries
  • 4. Stek wołowy z roztbefu w młotkowanym pieprzu, podany z pieczonymi ziemniakami i warzywnym szaszłykiem z dodatkiem sosu czosnkowego

    Bistecca di manzo al pepe grossolano con salsa di aglio, servita con patate arrosto e shashlik della verdura
    Beef steak in hammered pepper with garlic sauce, served with baked potatoes and the vegetable shaslik
  • 5. Polędwiczka wieprzowa duszona w śmietanie z borowikami, podana z kluseczkami ziemniaczanymi i zapiekanymi warzywami w otulinie bekonu

    Lonza di maiale brasato in crema con funghi porcini, servita con gnocchi di patate e verdure avvolti con pancetta
    Loin of pork braised in cream with mushrooms, served with potato dumplings and vegetables wrapped with bacon
  • 6. Saltimbocca alla Romana – fileciki cielęce z szynką parmeńską i szałwią w sosie z białego wina w towarzystwie gnocchi i kolorowych sałat z selerem naciowym

    Saltimbocca alla Romana con gnocchi e insalata mista colorata con sedano
    Fillets of veal with Parma ham and sage in a white wine sauce, accompanied by gnocchi and colorful salad with celery
  • 7. Polędwica wołowa z grilla z warzywami duszonymi w sosie pieprzowym, podana z opiekanymi ziemniakami w maśle czosnkowym

    Bistecca di filetto del manzo con burro d’aglio servita con le patate nell’aneto e la verdura bollita
    Beefsteak with garlic butter served with roasted dilled potatoes and boiled vegetables
  • 8. Filet alla Rossini z polędwicy wołowej z pasztetem foie gras, podany na szpinaku z grzankami ziołowymi z dodatkiem sosu z Madery

    Filletto alla Rossini con foie gras pate, servito su spinaci con crostini alle erbe con salsa di Madeira Beef fillet with pate foie gras, presented on spinach with herb croutons and madeira sauce
  • Nowość

    9. Cienkie plasterki polędwiczki wieprzowej duszone z kulkami dyniowymi, brukselką i borowikami z dodatkiem pieczonych ziemniaków

  • Nowość

    10. Potrawka z polędwicy dorsza atlantyckiego z dynią, pieczarkami, pomidorkami cherry i kluseczkami gnocchi duszona w białym winie

Dania Rybne

  • 1. Filet z dorsza z pieca z sosem z suszonych pomidorów, podany z zapiekanką ziemniaczaną i świeżymi sałatami

    Filetto di merluzzo al forno con salsa di pomodori secchi, servito con casseruola di patate e insalate fresche
    Fillet of cod from the stove with a sauce of dried tomatoes, served with potato roast and fresh lettuce
  • 2. Zapiekane filety z dorady na warzywnej zapiekance z dodatkiem pieczonych ziemniaków z masłem ziołowym

    Filetti dorada al forno su una casseruola di verdure con l'aggiunta di patate al forno con burro alle erbe Dorada fillets on a vegetable casserole with the addition of baked potatoes with herb butter
  • 3. Łosoś z pieca na makaronowym penne w sosie śmietanowo – szpinakowym

    Salmone dal forno sulle penne nella salsa di crema e spinaci
    Ovenbaked Salmon with penne pasta in the creamy spinach sauce
  • Nowość

    4. Potrawka z polędwicy dorsza atlantyckiego z dynią, pieczarkami, pomidorkami cherry i kluseczkami gnocchi duszona w białym winie

Menu dla dzieci

Deser

  • Czekoladowe ciastko Brownie

    Tortino al cioccolato Brownie
    Chocolate cake
  • Sernik z sosem malinowym

    Dolce al formaggio con la salsa di lamponi
    Chessecake with raspberry sauce
  • Tiramisu według tradycyjnej, włoskiej receptury

    Original italian tiramisu
  • Sałatka owocowa skrapiana likierem cointreau

    Macedonia con cointreau
    Fruit salad with Cointreau
  • Pieczone owoce z kruszonką kokosową w towarzystwie kulki lodów waniliowych

Sosy

  • Sos czosnkowy

  • sos pomidorowy łagodny

  • sos pomidorowy pikantny

Zestawy Lunchowe Pon-Pt 12:30-16:30

  • Teraz niedostępne

    Kotlet de'Volaile z frytkami podany z surówką z białej kapusty

  • Teraz niedostępne

    Pierś z kurczaka z grilla z czerwonym ryżem i kolorowymi sałatami z sosem vinegret

  • Teraz niedostępne

    Karkówka zapiekana z warzywami i pieczonymi ziemniakami, podana z sosem czosnkowym

  • Teraz niedostępne

    Pizza Margherita

  • Teraz niedostępne

    Pizza Vesuvio

  • Teraz niedostępne

    Filet z morszczuka, zapiekany z pomidorami i serem, ułożony na pieczonych ziemniakach z gotowanymi warzywami

  • Teraz niedostępne

    Gnocchi zapiekane z serem w sosie pomidorowym pod beszamelem

  • Teraz niedostępne

    Sałatka z wątróbką drobiową, panini i masłem czosnkowym

  • Teraz niedostępne

    Spaghetti z sosem bolońskim

  • Teraz niedostępne

    Tagliatelle z szynką w sosie śmietanowym z warzywami

Napoje

  • Coca cola 250 ml

  • Fanta 250 ml

  • Kinley Tonic Water 250 ml

  • Sprite 250 ml

  • Nestea 250 ml

  • Woda mineralna gazowana Kropla Beskidu 330 ml

  • Woda mineralna niegazowana Kropla Beskidu 330 ml

  • Coca Cola Zero 250 ml